perjantai 17. heinäkuuta 2009

Ukkonen 16.7.2009

Niinhän siinä jälleen kerran kävi, että tuo Viipurinlahdelle saakka edennyt ukkosrintama ei sitten koskaan saanut maihinnousua mantereelle aikaiseksi. Vähän samaan tapaan kuin vuonna 1944 kun samalta suunnalta liikkellä ollut hieman toisenlainen muodostelma yritti vastaavaa maihinnousua. Toki, nyt selvittiin huomattavasti pienemmillä tappioilla.
Toistaiseksi on näyttänyt tyypilliseltä kuvio, jossa nuo aktiivisimma ukkossolut kiertävät tämän Saimaan eteläpuoleisen osion melkoisen tarkkaan. Moni on varmasti mielissään tästä ilmiöstä. Tänäänkin saatiin aamulehdistä lukea kuinka ukkonen oli riehunut Pirkanmaalla. Eihän sitä moista riehuntaa kotikulmille halua.
Ukkoskautta on toki vielä reilusti jäljellä ja nuo ilmakehätoiminnot muuttuvat syksyä kohti mentäessä, joten kyllähän sieltä vielä jotain räiskettä ja pauketta on tulossa. Jäämme seuraamaan tilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...