perjantai 31. heinäkuuta 2009

Uutta sukupolvea luonnossa

Tänään oli mahdollisuus käyttää aamupäivää ulkoiluun ja reippailuun karvatassun kanssa. Ja mikäs sen mukavampaa kun ilmakin oli oikein kesäinen.
Pari hienoa havaintoa, jotka on pakko mainita tehtiin tälläkin kierroksella.
Ensimmäinen havainto tehtiin tuossa Mustolankadun ja Itäisen Kanavatien riesteysalueella. Pientareen kukinnoissa huomattiin itseään lepuuttelemassa amiraaliperhonen. Tämä on näitä muuttavia perhosia, joista toinen sukupolvi on nyt saanut ilmaa siipiensä alle. Tämä laji ei pysty talvehtimaan Suomessa, joten se muuttaakin talveksi Etelä-Euroopan suunnalle pakkasia karkuun. Parhainta aikaa näiden perhosten lentelyiden osalta on vasta elo-syyskuu. Ensimmäinen sukupolvi päätti lentonsa jo Juhannuksen tienoilla.
Toinen varmasti yhtä hyvä ja mielenkiintoinen havainto tehtiin kuntoradan varrelta. Kuinkas ollakaan herra ja rouva peukaloinen toivat poikueensa esittelyyn. 5 peukaloisen poikasta pitivät kovaa meteliä ja esittelivät itseään puunoksalla sulassa sovussa hetkisen istahtaen. Täytyy käydä vielä myöhemmin morjestamassa näitä pikkulintuja.
Nyt kannattaakin olla tarkkana luonnossa, sillä siellä on monenlaista mielenkiintoista havainnoitavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...