maanantai 24. elokuuta 2009

Enonkoskella 21.-23.8.2009


Harvapa olisi osannut ennustaa viikonloppuna vallinnutta säätilaa etukäteen, jos sitä olisi erehtynyt kysäisemään. Ei voi sanoa että säässä olisi ollut valittamista, eikä varmasti mikään asia jäänyt tekemättä sään takia.
Lauantaina tuli todettua sellainenkin ihme pitkästä aikaan, että pilviä oli käytännössä ihan turha yrittää jälestää taivaalta. Vasta hieman ennen auringon laskeutumista horisonttiin tuli kuvan pieni pilvilautta esille ikään kuin muistuttamaan olemisestaan.
Puusepän hommia noin lainausmerkeissä olikin hyvä suorittaa pihalla - kohteena tällä kertaa tuo sisääntuloportin alue, josta tieurakoitsija oli onnistunut aiemmin kaatamaan vanhat pylväät poijes. Hyvä niin, sillä se nopeutti tämän projektin suorittamista. Vanhoja pylväsrunkoja ja heinäseipäitä käyttämällä sai loihdittua oikein perinnemaisemaa, joka samalla hoitaa aidan virkaakin. Kuvan peikko onnistuttiin vangitsemaan filmille, kun se tuli kurkkimaan uutta luomusta.
Päivän hommiin kuului myös Solifer Suzuki PV:n (vm. 81) takarenkaan vaihtaminen. Kaikki laitteen kanssa touhunneet tietävät, että renkaan vaihtaminen vaatii melkoiset purkutyöt, joten maltti on valttia asiassa. No, monien vaiheiden jälkeen rengas saatiin paikoilleen ja vielä kaikki osatkin paikoilleen. Hyvä niin, sillä tämä jo historia mopedi on kaiken vaivan arvoinen. Epätietoisille mainostettakoon, että tämä yksikö on niitä ensimmäisiä Lappeenrantaan tuotuja ko. sarjan mopoja aikoinaan.
Kaiken puuhastelun jälkeen on tietysti paikallaan lämmittää sauna ja otta makoisat löylyt - mielellään vielä monta kertaa. Tällä kertaa tarkoituksena olikin tehdä ns. "lepakkosauna" eli saunomisen ohessa harrastaa niin lepakoiden tähystelyä kuin saunamakkaran syöntiä. Liki neljä tuntiahan siinä kului huomaamatta kun ihmetteli kesäillan hiljaisuutta ja tummuvaa iltaa. Yksinäinen siippa kävi aina puolen tunnin välein ilmoittautumassa detektoriin, joten sauna täytti vaatimuksensa kuvausta vastaavalla tavalla. Ja kun oikein hiljaa malttaa istua ja tähystellä, niin huomaa sitä muutakin mielenkiintoista. Tällä kertaa tuli herra päästäinen syömään omaa makkaraansa, mutta ei uskaltautunut löylyihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...