torstai 29. lokakuuta 2009

Ihmettä kerrakseen


Tarkkaan kun katselee ja kuulostelee, niin luonnolla tuntuu olevan aina jotain ihmeellistä ja kummallista tarjottavanaan. Niin, tänäkin aamuna tuolla kanavan laitaa mittaillessa.
Muuttolintuja toki vielä lentelee pienemmissä ja suuremmissa parvissa. Tälle aamulle rekisteröitiin komea laulujoutsenparvi (14 lintua) ja kohta heti perään kanadanhanhiparvi (30 lintua).
Mustolan sinisorsat olivat lähes täysimääräisesti koolla: 60 lintua, joista yksi oli hieman muita unisempi, kun oli jäänyt puistoalueelle nukuskelemaan. Sen verran pää likkui, että tiesi linnun olevan elossa.
Jännin havainto tulikin sitten tuolta kanavapuiston lehmusten luota, kun tuuli oli pudottanut suurehkon ampiaispesän puusta. Pesä oli säilynyt hyvin kasassa ja oli nyt tarkasteltavana puun vieressä nurmikolla. Karvatassusta moinen kummajainen oli hieno tutkittava. Luonnollisesti pesä oli jo tyhjentynyt asukkaista, joten sitä oli helppo tutkia lähemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...