sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Ole korvaamaton!


Maanantaina 5.10.2009 vietetään Euroopan elinsiirtopäivää. Arvokasta asiaa tuodaan esille erilaisissa yleisötilaisuuksissa ja elinluovutuskortteja tuodaan saataville kauppakeskuksiin, yrityksiin ja moniin muihin paikkoihin joissa ihmsiä liikkuu.
Hyvä asia, joka on kuitenkin melko monelle tuntematon suuruus, vaikka tutkimuksen mukaan suomalaisista on 20 prosenttia jo allekirjoittanut oman elinluovutuskorttinsa.
Elinten luovuttajista on aina pulaa, vaikka ilman luovutustodistustakin voidaan elimiä ottaa *uusiokäyttöön* omaisten suostumuksella. Kortti tekee asiat vaan paljon helpommiksi ja yksinkertaisimmiksi. Joskushan saattaa olla tilanne vain hetkistä kiinni, voidaanko vainajan jotain elintä ottaa uusiokäyttöön - tuolloin ei ole aikaa mennä kyselemään enää lupia omaisilta. Niin, ja monesti siinä tilanteessa jää lupa saamatta - onhan läheisen poismeno muutoinkin jo tarpeeksi kauhea sulateltavaksi.
Lisätietoja aiheesta ja sen sisällöstä kannattaa käydä katsomassa täältä. Sieltä voi mm. tulostaa tai tilata oman korttinsa ja ottaa vaikka mukaan haastekampanjaan. EIKÄ MAKSA KUIN VAIVAN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...