maanantai 26. lokakuuta 2009

Tietokonetta: valmistelut


Ei sitten muuta kuin Bill Gatesia kiittäminen ja hommiin ryhtyminen.
Kokemus on osoittanut, että tietokoneen huolto varsinkin vieraan sellaisen on valmisteltava hyvin asioiden jouhevan etenemisen kannalta.
  1. Virtalähteitä tarpeeksi: itse mikro on syytä olla koko ajan virtalähteessä kiinni vaikka akutkin pelaisivat - ei ole ensimmäinen tai viimeinen kerta kun kesken kriittisen toimen virrat loppuu ja koko homma menee ns. pahemman kerran ideksiin. Muiden perusmikrojen kanssa ongelmaa harvoin kohtaa sillä ne eivät tahdo suostua käynnistymään ilman sähkökytkentää hi. Myös asennuksen yhteydessä varmistuksiin käytettävä ulkoinen levyasema tarvitsee oman virtansa. HUOM: älkää viitsikö pelleillä noilla tietokoneesta virran ottavilla systeemeillä. Nuo asemat on tarkoitettu lähinnä kiireisen matkalaisen seuralaiseksi eivätkä ole ollenkaan niin varmatoimisia kuin isot sisaruksensa.
  2. Paperia ja kynä sillä kone antaa välillä ilmoituksia, jotka on hyvä tallentaa paperille. Samalla voi tehdä itselle työlistaa, niin muistaa mitä on tehty ja tekemättä.
  3. Työkalut eli lähinnä ohjelmistoja, jotka kätevästi valmiina USB-tikulla. Muista tarkastaa aina viimeisimmät päivitykset ohjelmistoista.
  4. Alkuperäismediat, sillä isommassa hommassa kun kaikki asennetaan uusiksi tulee eteen alkuperäislevyjen ja sarjanumeroiden käyttö. Ne on hyvä olla muutoinkin aina käsillä.
Näillä eväillä pääsee jo hyvään vauhtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...