tiistai 17. marraskuuta 2009

Rautatiellä kohti "stadia"

Näinhän siinä kävi, että taasen tuli se hetki kun piti lähteä suunnistautumaan kohti pääkaupunkia. Ja junalla, tottakai. Valittuun liikkumismuotoon ei itse juuri voi paljon vaikuttaa, koska työnantaja päättää nuo asiat, ja useimmiten juuri juna on se edullisin ja nopeinkin vaihtoehto siirtymisiin.
Nopeuden osalta tietysti voidaan olla montaa mieltä, koska monesti on saatu lukea noista myöhästymisistä ja ylimääräisistä hidastuksista VR:n menopeleihin, varsinkin Pendolinoon, liittyen. Tälläkin kertaa näytti siltä, että Kouvolan tasalle tultaessa oltaisiin reilusti, 20 min, aikataulusta myöhässä, mutta kuinkas lopulta kävikään. Juna saapui juuri aikataulun mukaan Helsinkiin - hieno juttu.
Lisämaustetta matkantekoon antoi vielä ns. kulttuurien kohtaaminen. Edessäni matkustanut nuori "nörtti" alkoi juttusille kanssani kysellen junan atk-verkosta yms. Ilmeisesti olen itsekin sen verran nörtin näköinen, että osasi kysyä asiaa. Lisäksi henkilö oli erittäin kohtelias kanssamatkustajia kohtaan, sillä hän kysyi takana istujalta luvan, ennenkuin kallisti penkkiä taaksepäin. Viereisessä rivissä istunut, tukeva, "ukkeli" sen sijaan rojautti penkkinsä aika ajoin takana istuvan rouvan syliin.
Niin, ja mitäs siihen sanotte, kun totean että edessäni matkannut nuorukainen tuli tuolta itärajan takaa. Aina ei pidä tuijottaa pelkästään omaan napaan kun asioita arvioi. Ottakaapa opiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjahyllyyn täytettä jälleen

Kirjoittajat ja kustantamot ovat olleet aktiivisia ja tuoneet markkinoille pitkin kevättä mielenkiintoisia kirjoja niin Ukrainan tapahtumiin...