tiistai 3. marraskuuta 2009

Täysin turvallinen käyttöjärjestelmä(?)

Monesti kysytään, että mikä on se turvallisin käyttöjärjestelmä noita internetissä liikkuvia pöpöjä vastaan. Mikäli asiaa kuvataan netissä liikkuvien haitakkeiden, virukset ja vakoojat, määrällä, niin paras vaihtoehto on valita surffailualustaksi joku Linux-jakelu tai sitten Mac.

Tämän lisäksi on olemassa oikein hyvä vaihtoehto, mikä tekee järjestelmästä kuin järjestelmästä hyvin turvallisen alustan. Riippumatta siitä, mitä käyttöjärjestelmää koneella ajelet, voit käyttää siinä rinnalla ns. virtuaalityöpöydälle asennettu käyttöjärjestelmää netissä surffailuun ja miksi ei muuhunkin tekemiseen. Esimerkiksi SUN MICROSYSTEMSin VirtualBox - on käyttäjälle ilmainen ja helppokäyttöinen sovellus. Mikäli huono tuuri käy ja netistä tarttuu joku ylimääräinen haitake, on sen poistaminen äärimmäisen helppoa: poistetaan vain tuo pilaantunut levykuva-tiedosto koneelta ja palautetaan puhdas tilalle. Surffailu voi jälleen jatkua, niin kuin mitään erikoista ei olisi tapahtunutkaan. Luonnollisesti oma käyttöjärjestelmä virtuaalityöpöydän alla on tietämätön siitä, mitä tuolla virtuaalimaailmassa tapahtuu.

Itse olen testaillut systeemiä jossa Windows Vistan kautta luetaan oikeastaan vain netistä postit turvallisen ThunderBird -postiohjelman kautta ja sitten kaikki muu touhuaminen suoritetaan VirtualBoxille asennetun Linux-jakelun kautta. Hyvä, toimiva ja nopea systeemi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...