maanantai 5. huhtikuuta 2010

Pääsiäisiä

Pitkä pääsiäisviikonloppu alkaa olla ns. finaalissa. Ainakin Etelä-Savon suunnalla sää viikonloppuna oli melkoisen monipuolinen. Saatiin niin aurinkoa kuin vettäkin. Jopa +10 C:n haamuraja tuli rikottua viikonlopun aikana.
Korkeat lämpötilat päivällä ja plussa-asteet yöllä ovat saaneet myös hangen pinnat madaltumaan ennätysnopeasti. Purot ja ojat ovatkin sulamisvesiä täynnä.
Lintu- ja hyönteismaailmalle lämmin jakso on antanut uutta potkua. Ensimmäiset päiväperhoset ovat olleet liikkeellä ja lintumaailmaan on paikallisen lintulajiston sekaan ujuttautunut hieman harvinaisempia vierailijoita: lauantaina oli virtavästäräkki tutustumassa Enonkosken koskiuomaan ja sunnuntaina sitten pähkinänakkeli vieraili pihapiirissä tutustumassa ruokatarjontaan. Päiväperhosista vain nokkosperhoset ovat olleet toistaiseksi liikekannalla. Kevättä kohti ollaan kuitenkin astuttu oikein suurella askeleella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...