perjantai 7. toukokuuta 2010

Kevättä vastassa

Tälle aamulle sattui sopivan pilvipoutainen keli, joten oli hyvä sää käydä tutkimassa karvatassun kanssa luontotapahtumia hieman pidemmälläkin.
Tuo kuntoradan ylivoimaisuus luontopolkuna on tullut todettua jo monta kertaa. Sen sijaan tuo toinen loistokohde, alueen itäosaan sijoittuvat jätevesipuhdistamon altaat ovat jääneet vähemmälle mainonnalle. Altaiden alue on aivan kuin oma maailmansa: avovesialtaat, rehevät rantapajukot, ympäröivät peltoaukeat ja vanhat metsät. Monenlaista biotyyppiä, mikä tietysti näkyy lajikirjossa. Vesilintujen lisäksi alueella oli tänään äänessä runsaslukuisesti pajulinnut sekä, yllätys, yllätys, yksi tiltaltti. Vesilinnuista mainittakoon alueella oleilleet kaksi laulujoutsenta.
Alueen hyönteismaailma on vielä heräilemässä kesään - muutaman viikon päästä alueella on helposti nähtävissä lukuisia päiväperhoslajeja sekä tietysti sudenkorentoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...