maanantai 7. kesäkuuta 2010

Torikaupoilla

Onhan se vähintään kerran kesässä käytävä tutustumassa paikalliseen toritarjontaan. Tosin, jos kaikki paikkakuntalaiset ajattelevat samalla tavalla, saattaa tuo torielämä tyrehtyä asiakkaiden puutteesta johtuvaan myyjäkatoon. Vaaran merkit ovat olemassa, sillä lehtitietojen perusteella noita toripaikkamaksuja ollaan korottamassa reilusti, mikä tietysti pienentää katetta myyjän osalta. Harmillista, mutta totta. Nyt ei puhuta, siis sunnuntaisista kirpputorikaupustelijoista, vaan ihan aidoista torikauppiaista.
Lauantai on yleensä se perinteinen toripäivä - se kun kansa lähtee liikkeelle toreille. Niinpä nytkin tuli käytyä katsastamassa torinäkymää lauantaisella kauppatorilla. Myyntipisteitä ja jopa uteliaita asiakkaitakin näkyi ihan mukavasti - sesonkituotteet tuntuivat tekevän kauppansa ihan hyvin. Piirakkakojujen edustat oli myös kansoitettu viimeistä paikkaa myöten. Myös kauppahalli oli saanut osansa asiakkaista - hyvä niin.
Joku voi ja kehtaa väittää, että torilla hinnat ovat korkeammat kuin suurissa marketeissa. Totta varmasti, mutta tuotteiden laatuakin kannattaa vertailla samalla. Harvassa marketissa on saman tuoreusluokan tuotteita myynnissä ja vieläpä niin, että tuottaja itse on monesti paikalla tuotteitaan kauppaamassa. Loppujen lopuksi nuo hintaerotkin ovat häviävän pieniä. Vaaka kyllä kallistuu pitkälti torikaupan puolelle.
Käykäähän kaupoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...