tiistai 27. heinäkuuta 2010

Lepakoiden jäljillä

Useampana iltana on tullut detektorin kanssa kuullosteltua paikallisen siippayhdyskunnan toimintoja. Nyt näyttää tai paremminkin kuulostaa hieman siltä, lepakoiden määrä on hieman laskenut, sillä vain harvoja siippoja on ollut näytillä. Lieneeköhän tuo mahtava helle, joka on kuumottanut kattopeltejä tulikuumiksi, aiheuttanut ylimääräistä hämminkiä yhdyskunnassa. Voi vain kuvitella kuinka korkeaksi lämpötila nousee kattopeltien alla näillä helteillä. Tältä osin pitää jatkaa vielä tilanteen seurantaa, ennen lopullisten päätösten tekemistä.
Jotain uutta ja mielenkiintoistakin löytyi viimeyöltä. Siippojen puuttuessa päätin tehdä pienen kierroksen tuonne vanhan saunarakennuksen takaa kulkevalle metsäautotielle. Ja, kas kummaa - siellähän oli itse pohjanlepakko täydessä touhussa. Lepakko antoi seurata itseään ja saalistusta reilun 15 min ennen kuin siirtyi uusille apajille hakkuaukean suuntaan. Lepakolla lienee päiväpiilo tuolla saunan ylisillä. Mielenkiintoinen veijari, jota pitää yrittää ensiyönä tähystellä uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...