maanantai 19. heinäkuuta 2010

Mitä muut edellä...

Vaihteeksi jälleen työmatkalla pääkaupungissa.Toimistolta hotellille kävellessä tuli jälleen vahvistus sille uskomukselle, "mitä muut edellä, sitä toiset perässä". Yleisestihän on tiedossa tuo Helsingin kaduilla rehottava kerjäläisongelma - ilmeisen laillistettu sellainen. Tädit ja sedät notkuvat kaduilla pahvimuki kädessä ja yrittävät saada ohikulkijoilta muutakin kuin huomiota.
Nyt ovat suomalaiset keksineet oman hienon version aiheesta. Tänään tuossa Postitalon kulmalla oli liikennevaloihin rollaattorin kanssa "jonottamassa" iäkäs naishenkilö, joka ohikulkijoiden huomion saadakseen huhuili "Anteeksi, voitteko auttaa". Tilanne näytti siinä määrin eriskummalliselta, että päätin jäädä hieman seuraamaan sivusta tilannetta, sillä välittömässä avuntarpeessa henkilö ei näyttänyt olevan.
Pian paikalle tuli nuori mieshenkilö, joka tietysti pysähtyi punaisiin valoihin ja kuuli naisen avunpyynnön. Herrasmiehenlailla mies tarjosi naiselle apua ja olisi avustanut kadun ylittämisessä. Mutta, mutta... tämähän ei ollutkaan naisen tarkoitus, vaan herrasmiehen tullessa apuun, nainen halusikin kahta euroa (2 eur).
Sama tilanne hieman erilaisella variaatiolla oli pari viikkoa sitten paikallisen apteekin kulmalla, jossa myös iäkäs nainen pyysi ohikulkijoilta apua särkyyn. Särkylääkkeeksi olisi tässäkin tapauksessa kelvanneet vain euron kolikot.
Että tämmöisillä kujeilla täällä pääkaupungissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...