lauantai 18. joulukuuta 2010

Linnunruokaa!

Viime viikkoina kauppoja kierrellessä on huomannut, että suosituimmat siemenseokset ja talipallot loistavat tyhjyyttään kauppojen hyllyillä. Lähivuosina en moista havaintoa muista, vaikka kylmiä talvia on ollut kyllä aikaisemminkin. Ovatkohan ihmiset lisänneet pikkulintujen ruokintamääriä vai onko sitten tarjonta ollut vähäisempää.
Ruokatarjonnan osalta voisi olettaa tilanteen säilyneen vakiona, joten todennäköisempää onkin se, että aikainen pakkastalvi on murtanut yhä useamman sydämmen ja saanut avattua ruokintapisteen pikkulinnuille.
No, totuus ei aina ole näin kaunis, sillä tänä aamuna aamulenkin lomassa bongasin aika monta tyhjää ruokintalaitetta lähiympäristössä - toivottavasti tämä on vain väliaikainen ilmiö ja ruokinnoille tottuneet linnut löytävät pian uutta nokittavaa tutuilta paikoilta. Onni onnettomuudessa on se, että joukossa on muutama vakioruokintapaikka, joilla ruokaa riittää jokatapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

GPS-häirinnän lumoissa

"KotiGPS" toimii taas (23.4.2024)  Kuluneen viikon aikana hämmästelin kun VHF-radio ei päivittänyt kelloaan totutusti GPS:n kautta...