tiistai 26. huhtikuuta 2011

Perhostelukausi 2011 avattuna

Pääsiäispyhät tarjosivat luonnolle ja luonnonkatselijoille paljon kesäisiä aiheita. Loputkin lumet saivat suorastaan kyytiä ja routaraja hävisi monin paikoin. Järvien jäät olivat vielä sen verran paksussa kohvassa, että useimmissa paikoissa on jääkansi, mustanpuhuvana, vielä muutamia päiviä paikoillaan, ennen kuin häviää sitten kokonaan.
Aivan hellerajalle ei vielä päästy, vaikka jossain oli jo mitattukin + 22 C:n lämpötiloja. Toki tuo pilvetön taivas ja reilu + 18 C lämpö loi todella kesäistä tuntua ilmanalaan.
Perhoset ovat päässeet nauttimaan tästä lämpöaallosta oikein todella. Nokkosperhoset, sitruunaperhoset, neitoperhoset, herukkaperhoset ja suruvaipat ovat loihtineet paikka paikoin oikein massaesiintymiset. Parhailta paikoilta pystyi yhdellä silmäyksellä laskemaan kymmeniä perhosia samanaikaisesti.
Perhosten touhuja kameran ja kiikarin linssien lävitse seuranneena tuli otettua muutamia kuviakin näistä vielä kirkasvärisistä hyönteisistä. Tähän aikaa tuo ympäristö on ehkä vielä hieman karua perhosillekin, mutta kyllä sieltä päivä päivältä yhä enemmän ravintokasveja tulee esille. Niin ja, ainahan voi turvautua tuttuun perhosbaariin ja sen antimiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keväänkorvalla

Mustola, vko 13 / 2024  Pääsiäispyhien aattona näytti kevät saaneen kunnon harppauksen eteenpäin. Lämpötilat nousivat hetkessä toiselle kymm...