sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Perhoset linjassa

Tänään tuli kauniin sään houkuttelemana suoritettua pienimuotoinen linjalaskenta päiväperhosien osalta. Paikallista kylätietä n. 2.5 km edestakaisin perhosia tarkkaillen - siinä se. Erityistä huomiota kiinnittyi erittäin runsaaseen suruvaippojen esiintymiseen. Liki 30 yksilö tuli havaittua ja monissa paikoin oli useampi yksilö samanaikaisesti näkösällä. Jopa liikenteen uhrina löytyi yksi tuupertunut yksilö. Myös komeat neitoperhoset olivat runsaina liikkeellä, vaikka yksilömäärä jäikin 10 korville. Mutta kunhan loputkin perhoset pääsevät lentokuntoon, on odotettavissa komeaa katseltavaa syksylle. Kivana yllätyksenä oli yksi nokkosperhonen pientareen kukkien kimpussa. Hopeasiivet ja tummat metsänokiperhoset alkoivat olla jo kateissa. Pari viikkoa sitten oli niiden runsauden huippuesiintyminen. Samoin sitruunaperhoset olivat hieman vähissä jo.
Kuviakin on tullut napsittua, mutta niitä ei viitsi yrittää laittaa heti näkösälle, koska tuo teleoperaattorin linjanopeudet ovat niin surkeat, että hyvä jos perinteinen posti kulkee. Kuvia sitten myöhemmin vaikka Picassan kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...