perjantai 22. maaliskuuta 2013

Käpysillä

Tänään aamukahviköydässä keskeytyivät niin lehdenluku kuin aamukahvin juontikin. Onneksi kahvi ei sentään mennyt väärään kurkkuun. Vaimo oli onneksi valppaana ja huomasi pihapuun latvaan ilmaantuneen komean, punaisen linnun. Ilman näköhavaintoja olin valmis nimeämään lajin tyypillisesti punatulkuksi, mutta tämä väittämä ei mennyt vaimolle läpi. Olikin siis otettava tilanne hallintaan katsottava itsekkin, että mikäs siellä puunlatvassa oikein "roikkuu".
Ensihämmästykseltä toivuttuani totesin linnun komean punaiseksi isokäpylintu koiraaksi. Ja eipä hetkeäkään kun paikalla näkyi jo hieman vaatimattoman värisempi naaraspuolikin. Pihapiirissä nopeasti ihmeteltyään päättivät sitten poistua ilmeiselle pesäalueelleen tuonne hakkuuaukean takaiseen kalliomännikköön. Mitä käpyihin tulee, niin niitä näkyy nyt riittävän kyllä suurempaankin nälkään. Näin ainakin täällä Enonkosken salomailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keväänkorvalla

Mustola, vko 13 / 2024  Pääsiäispyhien aattona näytti kevät saaneen kunnon harppauksen eteenpäin. Lämpötilat nousivat hetkessä toiselle kymm...