sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

OH5AB in year 1955


Kirjahyllyä selaillessa sattui käsiini RA-lehti vuodelta 1955. OH5AB:n vuosikoukous on juuri pidetty ja samaan aiheeseen törmäsin lehden kerhotoimintapalstalla. Monilla jäsenillä tuskin on enää tuota RA-lehteä tallessa, joten ajattelin laittaa tähän sitaattina tuon vuosikokouskertomuksen. On sitä toimittu ja aktiivisesti jo 50-luvulla.

Kerhon vuosikokous pidettiin Lappeenrannassa tammikuun 30 pvnä, jolloin viisitoista kerhon jäsentä noudatti kutsua ja saapui tarinoimaan menneen vuoden tapahtumista ja antamaan uusia viitteitä kuluvalle vuodelle.
Kerhon puheenjohtaja, Oke Kaarelan, OH5OP:n avattua kokouksen ja selostettua uudet hyväksytyt säännöt, aloitettiin turinat puheenhoitajaksi valitun -5OP:n johdolla. Viime vuoden toimintakertomuksen esitti kerhon sihteeri Erkki Koponen, OH5PP. Vuosikertomuksesta palautui mieliin se vilkas toiminta, joka kerhossa on ollut. Tärkeimmät tapahtumat olivat kerhon osallistuminen Imatran ULA-aseman avauksen yhteydessä Imatralla pidettyyn radionäyttelyyn, jossa Vilho Vinen, OH5NM:n asema herätti vilkasta mielenkiintoa touhujamme kohtaan. Lemin Kantturaniemessä pidetty viikonloppuleiri, jolloin paikkakunnan sanomalehdistö laati suuren selostuksen kerhostamme ja lopuksi vuoden tärkein ja laajimman työn aiheuttanut asia: amatöörikurssit, jotka alkoivat marraskuun 10 pvnä Lappeenrannassa Taikinamäen koululla. Tälle kurssille ilmoittautui alussa 30 oppilasta, mutta kymmenen on jo huomannut tulleensa heille liian vaikean harrastuksen pariin. Toivomme, että loppujoukosta tulee monta hyvää amatööriä. Opettajina tällä kurssilla ovat Kauko Laine, OH5PR, sähkötys; Erkki Koponen, OH5PP, radiotekniikka ja Oke Kaarela, OH5OP, liikenne ym. asiat.
Vanhojen raha-asioitten ja uuden talousarvion hyväksymisten jälkeen valittiin uusi johtokunta, johon tulivat valituksi seuraavat: -5OP, 5NM, 5PP, 5RP ja Risto Lindblom, OH5PS, josta ensinmainittu edelleen kerhon puheenjohtajaksi.
Kuluvan vuoden toimintasuunnitelmista mainittakoon käynnissä olevan kurssin loppuunsaattaminen ja tutkintotilaisuuden järjestäminen keväällä. Kesällä päätettiin jälleen järjestää leiri ja tällä kerralla mieluimmin selllaisessa paikassa, jossa voimme kokeilla täydellisisä kenttäolosuhteita tilapäisen voimalaitoksen turvin. Kolmas suuri toimintatavoite on 2-metrin juttu, johon tarkoitukseen vuosikokous antoi pienen pesämunan 5MN:n antaman alkupotkun lisäksi.
Kerhon jäsenmäärä on hiljalleen nousussa ja on  tällä kertaa 23. Olemme saaneet myös virallisen työskentelyluvan ja kutsumerkki on OH5AB
                                                                              -5OP

Lähde: Radioamatööri -lehti 2/1955

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...