perjantai 3. toukokuuta 2013

Aamuluonnossa tarkasteltua

Vuorokauden keskilämmön noustessa reippaammin plussanpuolelle ja "yöpakkasten" helpottaessa alkavat myös aremmat lintulajit levittäytyä maahamme. Nyt onkin oikeastaan ruuhkaa lintujen osalta, sillä hieman myöhäisemmäksi venähtänyt paluu saa monien lajien saapumisen ajoittumaan hyvin lyhyelle ajanjaksolle: reviiri pitää ehti valtaamaan ja jälkikasvua saada aikaiseksi. Näinhän se on.
Tänään tuli hieman yllättäen uutena lajina keväälle eteen pensastasku. Olin kiikaroimassa puistotiellä ruokailemassa ollutta tiklipariskuntaa, kun paikalle saapui utelias pensastasku ihmettelemään myös tiklien touhuja.
Hieman myöhemmin vaihdoin kanavan puolelta toiselle, ja kävin ikuistamassa kennolle IKEA:n tontin nykytilaa. Sitä on sitten parin vuoden päästä hyvä vertailla kuinka ja paljon on ympäristö muuttunut kohteessa. Samalla tuli tehtyä jännä luontohavaintokin, kuinkas muutoin. Tontille raunioituneet asuintalot tuntuvat hyvin kelpaavan mm. västäräkille ja kivitaskulle uusiksi pesäpaikoiksi. Toivottavasti ehtivät saamaan poikaset maastoon ennenkuin iso traktori tulee ja ajaa paikat tasaiseksi. No, sille ei sitten voi mitään.  Pitää pitää peukut ja varpaa pystyssä, että asiat päätyisivät onnellisesti.


"Taskuherra" reviirillään
Pensastasku koivun latvuksessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

GPS-häirinnän lumoissa

"KotiGPS" toimii taas (23.4.2024)  Kuluneen viikon aikana hämmästelin kun VHF-radio ei päivittänyt kelloaan totutusti GPS:n kautta...