maanantai 10. helmikuuta 2014

#lintukisa2014

Talitiainen #1
Viherpeippo #2
Vuoden alkajaisiksi oli Google-plussassa perustettuna yhteisö, jonka nimi oli houkuttelevasti #Lintukisa2014. Koska tarkoituksena oli jälleen vuoden mittaan etsiä kohteita kameraoptiikan lävitse, niin eihän siinä muuta kuin osallistumaan haasteeseen. Ja mikä parasta. Jokainen osallistuja voi asettaa sopivat tavoitteet itselleen, jolloin haasteesta tulee ehkä miellyttävämpi ja motivoivampi. Tässä kilpailussa kilpaillaan käytännössä kukin itseään vastaan. Siinä sitä haastetta onkin ihan tarpeeksi.
Itse laitoin lajitavoitteeksi 30 lintulajia omalta pihalta kuvattuna. Eilen tuli dokumentoitua vasta kaksi ensimmäistä lajia pihamaalta, mutta onhan tuota vuottakin vielä jäljellä. Tämäkin päivä on lämpöasteineen ja sumuineen niin suttuinen, ettei kameraa paljon kannata ottaa mukaan - silloin näkeekin yleensä paremmin lintuja. Kameran ollessa valmiina, tuntuu ettei kuvattavaa juurikaan löydy, ainakaan linnuista. Onneksi maailmassa on paljon muutakin kuvattavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...