keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

MM-jalkapalloa

MM-veskareita
Näin MM-kisojen lohkovaiheen hiljalleen lähestyessä päätöstään, onkin hyvä hetki tarkastella hieman kisojen onnistumisia ja epäonnistumisia.
Ennakkoasetelmien valossa varmasti moni urheiluvedonlyöntiä harrastanut jalkapallofani saattoi tehdä hieman positiivistä tiliä pelikassaansa, sillä lohkovaiheessa nähtiin koko joukko eriasteisia yllätyksiä. Se on hyvä, sillä juuri nämä yllätykset antavat kisoille sitä hyvää tunnelmaa kotikatsomoihin saakka välitettynä.
Siinä, missä suuret Eurooppalaiset jalkapallomahdit ovat jo pudonneet leikistä, jatkavat useat alkuanalyyseissä häntäpäähän sijoitetuista joukkueista huippusuorituksilla, jopa lohkojensa kirkkaimmassa kärjessä - vai mitä sanotte esim. Costa Rican esityksestä?
Yksi suosikeistani, Italia, putosi sitten viimein eilen, kun Uruguay otti voiton ottelussa, josta jäi paljon kysymysmerkkejä ja spekuloitavaa: epämääräisesti annettu punainen kortti, Suarezin ilmeinen vastustajan pureminen jne. Euroopasta Saksa, Ranska ja Kreikka ovat jo selviä jatkon osalta ja eiköhän tuonne sekaan vielä mahtune Belgiakin. Seuraavilla kisaisännillä, Venäjä, taasen onkin tiukkaa jatkoa ajatellen. Siellä ehkä tähtäimet onkin asetettu jo omiin kotikisoihin.
Lohkovaiheessahan on nähty maaleja aivan kiitettävästi, mikä on pelien seuraamisen kannalta hieno asia. Suuri maalimäärä ei varmaan ole kuitenkaan johtunut huonoista maalivahdeista, kuten kuvan perusteella saattaisi luulla. Taitava joukkue tekee maalin oli siellä veräjänvahtina kuka tahansa. Täytyykin muistaa, että kyseessä on edelleen yksi maailman suosituimmista joukkuepeleistä.
Välieriin siirryttäessä maalimäärät tullevat luonnollisesti putoamaan, koska pelit muuttuvat varovaisemmiksi - häviö tietää samalla lähtöä kisoista. Mahdolliset rangaistuspotkukisat ovatkin sitten oma lukunsa - toivottavasti mahdollisimman moni ottelu saadaan päätökseen jo virallisella peliajalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...