lauantai 25. lokakuuta 2014

Syksyn lintuja ja perhosia ilonamme

Näin ensimmäisten pakkasjaksojen päättyessä ja talviruokintaa puutarhaan viritellessä on ollut hieno huomata kuinka paljon lintuja on muutamalla (3) ruokintapisteellä vieraillut. Valtaosa tosin on ollut tiaisia ja pikkuvarpusia, mutta onpa joukkoon mahtunut omalta vaellukseltaan pari pähkinänakkeliakin. Nakkelit ovatkit pirteitä ja melko pelottomia. Lienevät tulleet jostain kaukaa Siperian aroilta, jossa harvemmin ovat kohdanneet kaksijalkaisia liikkujia (?). No, joka tapauksessa nyt nämä vekkulit linnut ovat jo olleet paikalla reilu kaksi viikkoa.

Toisista siivekkäistä tuli tänään havainto sisätiloissa, kun komea neitoperhonen liihotteli huoneesta toiseen. Pyydystin sen, mutta ulos, pakkaseen en sitä suostunut laittamaan, joten vein sen talvisuojaan puolilämpimään autotalliin, josta se pääsee sitten halutessaan talvehtimaan muualle ellei paikka muutoin miellytä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...