keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

THB..

Aurinkokellon herätetty,  nopea aamupala vaimon kanssa altaalla ja sitten Tuk-tuk -kyydillä paikalliseen keskustaan. Linnuntietä matkaa ei ole kuin vajaa kilometri mutta mopotaksin kyydissä saa maisemia useamman kilometrin matkalta. Hieno paikallinen tapa matkustaa edullisesti. Ja mikä parasta käytössä on hyvin ilmastoitu kulkuväline.
Lintumaailmasta bongattiin jo heti saapuessa kotimaan linnuista tuttu pikkuvarpunen. Näitä siivekkäitä onkin runsaasti esillä, aivan kuten varpusten kuuluukin.
Rannalle siirryttäessä Leila havaitsi ensimmäisenä laskuveden paljastamalla rannalta useita lumivalkoisia jalohaikaroita.
Merilintuja ei havaittu - ihme kyllä. Sen sijaan muutama muut pikkulintu: paikallinen kyläpääsky ja kottarainen. Niiden oikeat nimet täytyy selvittää myöhemmin.
Päivän ehkä paras luontohavainto oli rantahietikolla juoskennellut pieni lisko. Sen verran oli kesy, että antoi kännykkäkameralla kuvatakkin.  Harmi ettei tämä mobiilisovellus suostu lisäämään kuvia.
Huomenna uudet kujeet. Keli ainakin suosii.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...