perjantai 27. toukokuuta 2016

Toukokuun "hellejakso"






Mustolan sääaseman data toukokuulta 2016

Kulunut toukokuu on tarjonnut mitä mainioimmat ulkoilukelit: lämpöä ja auringonpaistetta on ollut riittämiin ja ovatpa jotkut jo ehtineet nautti UV-säteilystä siinä määrin, että iho on päässyt palamaan. Ilma on tuntunut hyvin helteiseltä, vaikka sitä varsinaista hellerajaa, +25.1 C, ei ihan vielä ylitettykään, mutta lähellä ollaan oltu useana päivänä.
Mustolan sääaseman mittausdatasta näkee hyvin, kuinka toukokuun alkupuolella ja nyt loppujaksolla ollaan oltu ihan siinä +25 C:n tuntumassa.
Nyt palattiin sitten saderintaman myötä hieman tutumpiin lukemiin ja ollaan "vain" siinä +15 C:n päivälämmöissä, joka sekin on ihan hyvä, jos harrastelee hikiliikuntaa pihatöiden kanssa.
Ukkosilta ollaan vielä vältytty. Kuukauden alussa oli yksi ukkospäivä, kun matalaa murinaa kuului taivaalta. Sen jälkeen ukkoset ovat kiertäneet kauempaa. Toki aineksia ihan kunnon ukkosillekin olisi tarjolla, kun on lämpöä ja kosteutta. Vielä kun saataisiin nopeasti nouseva ilmavirtaus, niin "soppa" olisi valmis.
Ei muuta kuin nautitaan säästä: "Vielä on kesää jäljellä"











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VarAC:lla maailmalle jälleen

  28 MHz avautuu jälleen (kuva 1) Auringonpilkut ovat lisääntyneet jälleen ja siten myös heijastukset ionosfäärien ylemmissä kerroksissa kor...