perjantai 13. toukokuuta 2016

"WSPR-kusoilua" pihalla

OH5KUY valmiina
Pakkasyön innoittamana ilmeisesti tuli mieleen käyttää hyväksi korkeapaineen aurinko ja vapaahetki, istahtamalla toviksi pihalle ja virittelemään radioasema pieneen testirupeamaan.
Siinä samalla olikin hyvä hetki suorittaa ns. "vuosikymmenhuolto" MFJ-1621 -antennille. Laite ei ole koolla pilattu kun ottaa huomioon että sillä työskennellään lyhytaaltoalueella, missä radioaallon pituus voi vaihdella 160 - 10 metrin välillä. MFJ -tosin virittää oman "piiskansa" vain 40 - 10 metrin välille, mikä on ihan hyvä - suorastaan erinomainen - suoritus.
Tänään käytin pelkästään ns. "Magic band":ia (10 MHz) työskentelyyn ja antennikin sai hyvän signaalilähdön alumiiniveneen keulasta. Alussa käytin laitteistoni suurinta tehoa, 5 Wattia, koska epäilin hieman signaalin kuuluvuutta. Mutta saadut raportit ympäri Eurooppaa osoittivat huoleni turhiksi, joten olikin aika pudottaa tehot 1 Wattiin. Yksi Wattikin tarjosi vielä yhteyksiä Eurooppaan - tosin nyt paljastuivat ne vastaasemat, joilla myös vastaanotin oli hyvin vireessä ja antennit kunnossa.



1 Watti ja WSPR Eurooppaan!!

MFJ-1621 "vuosikymmenhuollossa"

MFJ-1621 "Magic box"


Antenni paikoillaan ja vireessä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusi tulokas kotiverkkoon, osa 2

Raspi ja TFT-näyttä 7"  Osaset alkoivat olla ns. koolla, joten oli aika laittaa laitteisto tulille. Raspia lukuun ottamatta kaikki tarv...