tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kesä kävi näytillä .... myrskyä odotellessa...

Kesäiset kelit tuntuvat jääneet nyt ainakin joksikin aikaa ns. taakse. Ainakin, jos on uskomista ammattilaisten ennustuksiin. Kesäkuulle siirryttäessä onkin tarjolla ollut hyvin "monenkirjavaa" säätä - siis jokaiselle jotakin.

Loppuviikolle onkin luvattu ihan oikeaa kesämyrskyä. Kyseessä melkoisen harvinainen ilmiö, sillä tilastojen mukaan vain noin joka viides vuosi on Suomessa myrskyksi luokiteltava säätila kesäkuulla. Saas nähdä mitä tämä myrsky tuo sitten tullessaan. Toivottavasti ei ainakaan kovin paljon tuhoja.

Kulunut yö oli kesäkuun osalta tämän kauden viilein Mustolassa. Lämpötila 2 metrin korkeudessa laski lähes nollaan asteeseen. Lämpötilan muutos oli melkoisen jyrkkä, mikä näkyy hyvin oheisesta 48 tunnin lämpökäyrästä. Runsaslukuisalle itikkakannalle tämä lämpötilanmuutos ei varmasti tehnyt hyvää, mutta aika harva noita inisijöitä jää kaipaamaankaan. Lohdutuksena voi toki todeta, että uusi hyttyssukupolvi on jo tulossa. Hyönteissyöjille riittää "nokittavaa" siis jatkossakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keinoäly (AI) ja minä: muuttolintujen matkassa

Keinoäly eli tuttavallisemmin AI on tullut hyödyksemme tai sitten kiusaksemme - kuinka vaan. Ainakin bittitekniikan osalta hyvin monet järje...