maanantai 23. lokakuuta 2017

Mielenkiintoinen lokakuu sään tiimoilta

Jos ei nyt kesäkeleissä ollut paljoa kehuttavaa, niin ei tämä syksykään ole kovin kummoisia esittänyt.
Kun tilastoja tarkastelee, niin tuo varmin indikaattori, eli veneilysää, osoitti kesän osalta sen, ettei kovin runsaasti mukavia veneilykelejä Saimaalla ollut. Toki, ainahan sinne sekaan mahtuu, mutta nauttiiko sitä sitten avoveneveneilystä kun sataa, tuulee tai tekee molempia.
Säät ovatkin olleet todella hyviä ns. vesimittareiden kalibrointiin - millejä on riittänyt sopivasti. Lokakuu ei ole vielä edes lopuillaan kun vesimittarin kokonaiskertymä kuukauden osalta näyttää jo liki 80 mm sadetta. Saas nähdä ehtiikö 100 mm täyteen kuukauden loppuun mennessä.
Kuluvalla viikolla lämpötilatkin ovat painuneet pakkasen puolelle. Eilen tuli jo lumihiutaleitakin muistuttamaan mahdollisesti tulevasta talvesta. Taitaa olla paikallaan jo noiden talvirenkaiden vaihtaminenkin - ensimmäiset liukkaan kelin onnettomuudet ovat jo tilastoitu tältä vuodelta - eikä uhreilta säästytty tälläkään kertaa. Niinhän, se on että talvi yllättää autoilijat joka vuosi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keväänkorvalla

Mustola, vko 13 / 2024  Pääsiäispyhien aattona näytti kevät saaneen kunnon harppauksen eteenpäin. Lämpötilat nousivat hetkessä toiselle kymm...